I-love-u

love 12127989_sIn februari 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met I-love-you rituals. Ik zat te neuzen op www.consciousdiscipline.com en bekeek een video over I-love-you rituals. In de video gebruikten ze als voorbeeld het I-love-you ritual ‘Twinkle twinkle little star”. Het raakte me zo dat ik diezelfde avond het liedje heb vertaald. Toen mijn zoon wakker werd de volgende ochtend heb ik direct met hem ‘getwinkeld’, zoals wij het nu noemen. Zijn gezicht ging helemaal open! Hij straalde en keek verwonderd tegelijk, alsof hij dacht: “Heb je het écht over mij?”. En hij wilde het steeds weer opnieuw doen. Mijn dochtertje van drie had wat meer tijd nodig om eraan te wennen. Ze wilde me eerst niet aankijken en ik mocht haar ook niet aanraken. Maar bij de laatste zin, toen ik met mijn vinger naar haar neusje ging en zong “Wat een prachtig mens ben jij!” hadden we echt oogcontact. Ze deed wat verlegen, maar ze genoot. Dat weekend heb ik meerdere keren per dag getwinkeld met de kids, ook op aanvraag (mama, doe het nog een keer!). We maakten toen een wat turbulente periode door met mijn zoon, maar dat weekend leek hij opvallend rustig. Maandagmiddag toen ik op school kwam, sprak zijn leerkracht mij aan: “Wat is er met hem aan de hand? Hij was zo rustig vandaag, en hij was eerder klaar met zijn werk. Normaal geef ik hem extra tijd om het af te maken.” Ik kon mijn oren niet geloven! Twinkelen is bij ons nu helemaal ingeburgerd: we doen het elke avond voor het slapen gaan, en hebben ook een familietwinkel. Dan zitten we allemaal in een kring en twinkelen met elkaar. Deze ervaringen brachten mij op het idee om een project te doen met I-love-you rituals. Ik vind een I-love-you ritual het mooiste kado dat je een kind kunt geven. En: het blijkt dat je daarmee ook werkt aan de hersenontwikkeling van het kind. Doe je ook mee? Klik hier voor meer informatie of ga naar www.facebook.com/SUfriendsofCD. Let’s spread the love!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *